Фігурантам

Фігурантам "справи Веджіє Кашка" продовжили домашній арешт

Укрінформ
В окупованому Криму Київський районний "суд" Сімферополя продовжив до 7 травня термін домашнього арешту всіх чотирьох фігурантів "справи Веджіє Кашка".

Про це повідомляє "Кримський процес".

"Всім фігурантам справи "Веджіє Кашка" продовжили термін домашнього арешту до 7 травня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники також інформують, що за клопотанням сторони захисту ще одному фігуранту цієї справи, Кязіму Аметову, дозволили відвідувати лікарню у денний час доби (раніше такий дозвіл "суд" дав Асану Чапуху і Бекіру Дегерменджи).

Сьогодні "суд" продовжив зачитувати матеріали кримінальної справи, так, сьогодні були зачитані особисті характеристики підсудних, згідно з якими всі підсудні характеризуються з позитивного боку, не мають психічних порушень і розладів, повідомляють активісти "Кримського процесу".

Клопотання про продовження всім фігурантам запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту було озвучене прокурором Аліною Лігвіненко, задоволене суддею Михайлом Бєлоусовим.

Читайте також: Фігурантам "справи Кашка" дозволили відвідувати лікарню

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача та Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який насправді довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, але їй стало зле, і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилися розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов розпочав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-