Фігурантам

Фігурантам "справи Кашка" дозволили відвідувати лікарню

Укрінформ
У вівторок так званий суд у Криму дозволив відвідувати медустанови фігурантам "справи Кашка" Асану Чапуху і Бекіру Дегерменджі, які перебувають під домашнім арештом.

Про це інформує правозахисний "Кримський процес" у Facebook.

"Фігурантам "справи Веджіє Кашка" Асану Чапуху і Бекіру Дегерменджі, які перебувають під домашнім арештом, дозволили відвідувати медичні установи", - повідомляє "Кримський процес".

За його даними, "прокурор" Аліна Логвиненко не заперечувала проти цього клопотання захисту і "суддя" Михайло Білоусов задовольнив його, дозволивши Чапуху і Дегерменджі відвідувати медичні установи "у будні дні з ранку до обіду".

"Суд" також заслухав як свідка обвинувачення понятого, який брав участь у заходах щодо затримання підсудних.

"Суд допитав Олега Гуковича, який брав участь в оперативних заходах із затримання в якості понятого. При ньому були помічені гроші, які вручили громадянину Туреччини, і при ньому відбувалося затримання підсудних. Також він підтвердив, що співробітники швидкої допомоги дозволили проводити слідчі дії щодо Веджіє Кашка. Після цього він був присутній при обшуку домоволодіння Асана Чапуха (одного з підсудних), де у прибудові, нібито, знайшли сумку з автоматами і боєприпасами", - наводить правозахисний сайт слова свідка, який, за його словами, прописаний у Москві та наразі ніде не працює.

Другий свідок обвинувачення, заявлений у суді у цій справі, Павло Зєвако, не був доставлений до суду для надання свідчень, оскільки за місцем проживання його знайти не вдалося.

"Суд" прийняв рішення оголосити його показання з матеріалів справи, в яких зазначено, що він був присутній при огляді затриманих та автомобіля Чапуха, де було виявлено ніж і документи громадянина Туреччини.

Читайте також: "Суд" продовжує приховувати матеріали перевірки у "справі Веджіє Кашка"

Ще два свідки обвинувачення - співробітник поліції Алексєєв і свідок Баранов на засідання не з'явилися, у зв'язку з чим було прийнято рішення забезпечити привід цих свідків і відкласти засідання, призначене на 12 лютого о 10.30.

Як повідомляв Укрінформ, фігуранти "справи Кашка", активісти кримськотатарського національного руху Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Кязім Аметов і Руслан Трубач були затримані у Сімферополі 23 листопада 2017 року. Їх звинувачують у вимаганні грошових коштів у громадянина Туреччини. При затриманні російськими силовиками стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, яка пізніше померла у кареті швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-