"Справа Хізб-ут-Тахрір": Вадима Сірука етапували з Ростовського СІЗО до Криму

Укрінформ
Одного з фігурантів так званої справи Хізб-ут-Тахрір (Ялтинська група) Вадима Сірука етапували сьогодні з Ростовського СІЗО до Криму.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Антон Наумлюк.

"За інформацією з Ростова, фігуранта справи Хізб ут-Тахрір (Ялтинська група) Вадима Сірука етапували сьогодні з Ростовського СІЗО до Криму", - написав Наумлюк.

Як повідомлялося, процес над шістьма фігурантами "справи Хізб ут-Тахрір" - Муслімом Алієвим, Вадимом Сіруком, Емір-Усеіном Куку, Рефатом Алімовим, Арсеном Джеппаровим і Инвером Бекіровим - розпочався 12 квітня 2016 року і триває досі. Проти них свідчив так званий таємний свідок зі зміненим голосом, який стверджував, що "підсудні влаштували на території Криму шаріатський суд за участю прокурора і слідчого з них самих".

Джеппаров, Алімов, Куку, Алієв, Бекіров і Сірук були затримані в Ялті в лютому-квітні 2016 року. Їх обвинуватили в причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір". Спочатку "суди" по ялтинській групі "Хізб ут-Тахрір" проходили на виїзних засіданнях в Сімферополі, потім заарештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

Читайте також: Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" відправили до психлікарні — адвокат

Адвокати підсудних неодноразово вимагали повернення справи прокурору Криму, назвавши велику кількість помилок і порушень, допущених слідством.

Сторона захисту заявила про протиріччя експертів в своїх рішеннях. Також було вказано на те, що слова у відеозаписі, які нібито вказують на організацію справи, були вирвані з контексту.

Обвинувачені в свою чергу заявляли про свою невинність і про необгрунтованість змісту їх в СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-