У Криму затримали журналіста, який прибув на

У Криму затримали журналіста, який прибув на "суд" над Курбедіновим

Укрінформ
В окупованому Криму силовики затримали журналіста Нурі Абдурашидова, який прибув до Київського районного "суду" знімати засідання у справі адвоката Еміля Курбедінова.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Щойно був затриманий активіст "Кримської солідарності", журналіст Абдурашидов Нурі, який, як і інші ЗМІ, мав намір висвітлювати судове засідання у справі адвоката Еміля Курбедінова. Його відвезли судові пристави, і зараз на нього складається адміністративний протокол", - йдеться у повідомленні.

При цьому, за відомостями правозахисників, в приміщення суду увійшли журналісти телеканалів окупантів - "Вести" і "Россия".

Підтримати затриманого сьогодні Курбедінова до будівлі суду зібралося багато мусульман з усього Криму.

Читайте також: Адвоката Курбедінова доставили в "суд" Сімферополя

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні адвоката Еміля Курбедінова в Сімферополі затримали співробітники Центру протидії екстремізму за підозрою в 20.3 КпАП (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами).

26 січня 2017 року співробітники ЦПЕ вже затримували Курбедінова, інкримінуючи ту саму статтю, і проводили обшуки його офісу та житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за перепост оголошення про мітинг у Сімферополі.

Місяць тому, 6 листопада 2018 р., співробітник так званої прокуратури Криму у супроводі працівників ЦПЕ вручив Курбедінову застереження "про неприпустимість екстремістської діяльності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-