Митрополит УПЦ МП просить Путіна звільнити українських моряків

Митрополит УПЦ МП просить Путіна звільнити українських моряків

Укрінформ
Митрополит Сарненський і Поліський УПЦ (МП) Анатолій просить Путіна звільнити з полону українських моряків.

Повний текст звернення розміщений на офіційному сайті Сарненської єпархії УПЦ.

“На прохання віруючих людей Українського Полісся, від імені духовенства Сарненсько-Поліської єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто, звертаюся до вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками події 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря”, - написав митрополит Анатолій.

При цьому у листі вжиті звернення “Его Превосходительству” и “Господину Президенту”.

Митрополит Анатолій зазначає, що подія, яка відбулася (захоплення українських моряків і суден — ред.), є продовженням воєнних дій, які ведуться вже протягом виснажливих чотирьох років, від яких втомився народ України і Росії.

Читайте також: Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на захоплених Росією моряків

“Воєнні дії в зоні ООС також змучили ні в чому не винних людей, які проживають в східній частині України. Немає такої родини на Україні, яку не зачепила б ця війна”, - наголосив митрополит.

Він зауважив, що не може давати оцінку політичним подіям, але його християнський обов'язок і совість зобов'язують його співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам, і “не мовчати, коли страждають люди і їхні близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся”.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполя. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Наразі 21 український військовий перебуває у московському СІЗО «Лефортово», ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - також у Москві, в медчастині ізолятора «Матросская тишина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-