Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на захоплених Росією моряків

Командувач ВМС України пропонує себе в обмін на захоплених Росією моряків

Укрінформ
Командувач Військово-Морськими силами України Ігор Воронченко готовий піти до російської в'язниці, якщо РФ відпустить 24 захоплених українських моряків.

Таку пропозицію він озвучив в інтерв'ю німецькому виданню Bild, яке підготувало також відеорепортаж із штаб-квартири українських ВМС в Одесі.

"Я був би готовий піти замість них до російської в'язниці, якщо Путін за це відпустить 24 моїх людей... Якщо є така можливість і якщо Путін готовий, я готовий прямо зараз обміняти себе і піти в російську в'язницю", - сказав адмірал.

За словами Воронченка, "у нього крається серце", коли він бачить своїх солдатів, яких протизаконно тримають у Росії.

Командувач подякував канцлеру Ангелі Меркель за те, що вона вже зробила для України.

Читайте також: Поранених українських моряків у СІЗО Москви тримають у загальних камерах

Газета нагадує, що Воронченко служив у Криму в 2014 році, коли Росія анексувала півострів. Тоді російські військові протягом кількох днів тримали його, адже воєначальник не хотів переходити в російську армію. Сьогодні адмірал переконаний, що Путін, не отримавши в 2014 році всього того, що хотів, продовжуватиме дестабілізувати Україну, і напад на прилеглі до Криму райони може статися абсолютно несподівано.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-