Геращенко: Четверо затриманих моряків поранені, один із них - у тяжкому стані

Геращенко: Четверо затриманих моряків поранені, один із них - у тяжкому стані

Укрінформ
У Києві за дорученням Президента відбулася міжвідомча спеціальна нарада щодо координації зусиль із надання правової, психологічної та соціальної допомоги затриманим РФ українським морякам і їхнім родинам.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"За дорученням Президента Порошенка разом з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою, представниками ВМС, МінТОТ, МЗС, керівництвом Меджлісу, представниками неурядових організацій, що опікуються правами людини, провели спеціальну нараду для координації наших зусиль з надання правової, психологічної, соціальної допомоги родинам моряків і самим заручникам", - зазначила вона.

Перший віце-спікер підкреслила, що зараз важливо встановити місце утримання всіх полонених моряків і з'ясувати інформацію щодо стану їхнього здоров'я, а також боротися за допуск до них лікарів, адвокатів та їх звільнення.

Водночас перший віце-спікер уточнила, що четверо затриманих моряків мають поранення, один із них - у тяжкому стані.

"Ми бачимо підлість Кремля, який не надавав інформацію, в тому числі через офіс омбудсмена, про стан здоров'я і утримання хлопців. За нашою інформацією, четверо із захоплених мають поранення, один із них - у тяжкому стані. Окупанти не до всіх допускають адвокатів. І судячи з провокаційного відео, запущеного в мережу, де хлопців примушують щось читати з листка, до них застосовували незаконні методи тиску", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебували 24 моряки, повідомлялося про шістьох поранених.

Читайте також: У мережі з'явився повний список захоплених Росією українських моряків

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

"Суд" над 12 українцями відбудеться в окупованому Сімферополі 27 листопада, другу групу моряків судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-