Київ закликає підтримати

Київ закликає підтримати "кримську" резолюцію на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Схвалення Третім комітетом 73 сесії Генасамблеї ООН оновленої та посиленої "кримської" резолюції є важливим внеском у продовження міжнародного тиску на РФ у зв’язку з незаконною окупацією Криму.

Про це  йдеться у коментарі МЗС.

"МЗС України вітає схвалення 15 листопада Третім комітетом 73-ї сесії ГА ООН оновленої і посиленої резолюції «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна». Це важливий внесок до продовження міжнародного тиску на РФ у зв’язку з незаконною окупацією та спробою анексії Криму", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві. 

У МЗС відзначили, що міжнародне співтовариство продовжує чітко дотримуватися політики невизнання спроби анексії АР Крим та засуджує усі намагання РФ щодо її легітимізації, у тому числі шляхом незаконного проведення російських виборів на території півострова.

Як зазначається в коментарі, проект документа  базується на резолюціях Генасамблеї попередніх років щодо прав людини в окупованому Криму, а також на черговій тематичній доповіді Управління Верховного Комісара ООН з прав людини. 

"Росія не виконала жодного з положень цих резолюцій, а ситуація з правами людини на півострові продовжує погіршуватися", - констатували у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що особливу увагу в проекті резолюції приділено питанню українських громадян, які незаконно утримуються Російською Федерацією з політичних мотивів. Резолюція також привертає увагу до проблеми порушень права на свободу слова і зібрань, у тому числі триваюче блокування українських сайтів і телеканалів, а також захоплення українських радіочастот у Криму.

"Україна вдячна країнам, які підтримали проект резолюції на засіданні Третього комітету, та закликає усі держави-члени ООН підтримати резолюцію під час голосування на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН", - резюмували в МЗС.

Читайте також: Порошенко подякував державам-членам ООН за ухвалення “Кримської резолюції”

Як повідомляв Укрінформ,  у четвер, 15 листопада, відбулося попереднє голосування на рівні Комітету Генасамблеї ООН проекту резолюції «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна». Документ підтримали 67 країн-членів організації. Натомість 26 країн, у тому числі, Росія, проголосували "проти". Ще 86 країн утрималися.

За процедурою, тепер документ має пройти загальне голосування в Генеральній Асамблеї ООН, яке очікується в грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-