ООН розгляне оновлену

ООН розгляне оновлену "кримську" резолюцію у четвер – Кислиця

Ексклюзив
Укрінформ
Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН у четвер, 15 листопада, розгляне оновлений проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник Міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"На доручення Президента, Україна підготувала проект оновленої "кримської" резолюції. У четвер відбудеться її розгляд у профільному, Третьому комітеті Генеральної Асамблеї.",- зауважив Кислиця.

Він підкреслив, що проект документа користується підтримкою широкого кола членів ООН – від острівних держав до держав Близького Сходу, Азії й Латинської Америки.

Як зазначив заступник міністра, документ має на меті "захист прав і свобод українських громадян, які проживають на окупованому півострові", а також містить вимоги до Росії щодо виконання нею як державою-окупантом зобов’язань за міжнародним правом. Кислиця додав, що серед нових елементів резолюції внесено, в тому числі, питання політичних заручників Кремля.

"Після Третього комітету проект резолюції голосуватиметься на пленарному засіданні Генасамблеї. Орієнтовно – в середині грудня. Для його затвердження потрібна проста більшість серед голосуючих держав", - пояснив заступник глави МЗС України.

Читайте також: Співавторами резолюції ООН щодо Криму стали понад 30 країн - Джапарова

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2017 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна". Документ, зокрема, констатував наявність міжнародного збройного конфлікту між РФ і Україною, засудив ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство. Крім того, резолюція містила вимогу до Москви виконати рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод громадян України в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-