Співавторами резолюції ООН щодо Криму стали понад 30 країн - Джапарова

Співавторами резолюції ООН щодо Криму стали понад 30 країн - Джапарова

Укрінформ
До кола співавторів проекту резолюції щодо порушення Росією прав людини в анексованому Криму вже приєдналися понад 30 країн.

Про це перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова написала у Facebook.

“Зараз відбувається процес перемовин та роботи із делегаціями. Немає остаточної цифри країн, які стануть співавторами проекту. Наразі співавторів вже понад 30”, - зазначила Джапарова.

За її словами, відповідна резолюція щодо ситуації з правами людини в Криму має бути розглянута Третім комітетом Генеральної асамблеї ООН у листопаді, після чого в лютому повинна бути винесена на голосування на засіданні Генасамблеї.

Читайте також: Репресії в Криму повинні посилити санкції проти РФ - Джапарова

Перший заступник міністра зазначила: складність просування «правозахисних» резолюцій в тому, що країни намагаються утримуватись і не голосувати, адже в деяких випадках ситуація із правами людини всередині деяких держав може бути неоднозначною.

“Унікальність цих резолюцій полягає в тому, що вперше країну постійного члена РБ ("P5" від "permanent five” як називають в кулуарах ООН) називають країною-окупантом”, - додала вона.

Джапарова підкреслила, що робота над резолюцією є дуже ретельною, адже майже кожне слово в тексті є предметом дискусії із країнами-членами на відповідність «мові» ООН.

Після анексії Криму окупантська "влада" практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-