Політики від FPO перестали їздити в Крим, коли увійшли в уряд - Щерба

Політики від FPO перестали їздити в Крим, коли увійшли в уряд - Щерба

Укрінформ
Політики від "Австрійської партії свободи" (FPO), яка має 5-річний контракт про співпрацю з "Єдиною Росією", перестали їздити в окупований Крим після того, як у грудні 2017 року увійшли в коаліційний уряд в Австрії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

"Наведу один факт для роздумів: після того, як Партія Свободи увійшла до уряду, члени її фракції перестали їздити в Крим", - сказав посол, говорячи на тему можливих впливів на українсько-австрійські відносини з огляду на входження цієї правопопулістської партії до уряду.

Читайте також: Австрія у питаннях санкцій проти РФ йде у мейнстрімі європолітики – посол Щерба

Щерба також прокоментував, чи відбувся вплив на міжурядову співпрацю з огляду на те, що представники FPO очолили низку ключових міністерств – МЗС, МО, МВС та інші.

"Щодо МЗС я б не хотів коментувати. Там складно. А щодо інших міністерств – ні, не відчуваю якогось впливу на нашу двосторонню співпрацю", - сказав він.

Читайте також: В Австрії виник скандал через спробу МВС обмежити інформацію для медіа

Водночас, за словами дипломата, на міжпарламентському рівні навіть спостерігається позитивна тенденція.

"Нарешті Україну відвідала делегація депутатів із групи дружби з Україною, яка поїхала до Києва та Одеси. Візит пройшов позитивно, незважаючи на те, що перед цим були досить неприємні серпневі події. Сподіваюся, це – не останній візит. Також зараз серйозно обговорюється візит голови Національної ради Австрії Вольфганга Соботки в Україну. Тому на парламентському напрямі бачу позитивні зрушення", - сказав він.

Читайте також: Україна планує відкрити шосте почесне консульство в Австрії

Дипломат нагадав, що Австрія – нейтральна країна з хорошими історичними відносинами з Росією, країна, де у владі партія, яка має 5-річний контракт про співпрацю з "Єдиною Росією".

"Побудувати тут політичну реальність, яка б повністю відповідала нашим уявленням та прагненням – неможливо. Тут все є компромісом", - заявив він.

Детальніше читайте в інтерв’ю Олександра Щерби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-