Україна планує відкрити шосте почесне консульство в Австрії

Україна планує відкрити шосте почесне консульство в Австрії

Укрінформ
Навесні 2019 року планується відкриття почесного консульства України у місті Айзенштадт на сході Австрії, що стане вже шостим українським почесним консульством в країні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба. 

"Плануємо консульство у місті Айзенштадт на сході Австрії. Почесним консулом буде підприємець Фрідріх Унгер, давній друг України. Відкриття може бути десь навесні наступного року", - сказав він.

За словами посла, наявність почесного консульства щонайменше "дає можливість українцю, який потрапляє в халепу, одразу звертатися по допомогу на місці, до почесного консульства".

"А як максимум – розширювати мережу "друзів України". У нас почесними консулами призначаються представники бізнесу. Тому логічно очікувати бізнес-активність. Наприклад, цього року наші почесні консули в Граці та Інсбруку привезли делегації австрійського бізнесу в Київ та Львів. Ще одне очікування – реалізація гуманітарних проектів, як, наприклад, відпочинок українських дітей, і культурних проектів", - повідомив посол.

Читайте також: Україна відкрила почесне консульство в Угорщині

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня в столиці федеральної землі Каринтія місті Клагенфурт відбулося урочисте відкриття почесного консульства України, яке очолив австрійський інвестор Нільс Гроліч. Він став вже п’ятим почесним консулом України в Австрії. Нині Україна представлена, крім Відня, в Лінці, Зальцбургу, Інсбруку, Граці та Клагенфурті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-