Австрія у питаннях санкцій проти РФ йде у мейнстрімі європолітики – посол Щерба

Австрія у питаннях санкцій проти РФ йде у мейнстрімі європолітики – посол Щерба

Укрінформ
У питанні санкцій проти РФ Австрія йде у мейнстрімі європейської політики і наразі немає небезпеки, що вона внесе розкол у єдину позицію ЄС щодо продовження санкцій проти Росії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

"Поки я не бачу такої небезпеки. У питання санкцій Австрія йде у мейнстрімі європейської політики", - заявив посол, відповідаючи на питання, чи стане Австрія однією з тих, хто внесе розкол у досі єдину позицію країн-членів ЄС щодо продовження санкцій проти російського агресора.

Читайте також: Справу шпигуна РФ в контррозвідці Австрії розслідують в закритому режимі

Коментуючи Австрійське головування в ЄС, Щерба вказав на те, що послаблення санкцій проти РФ воно не принесло, і це головне.

"Можете навіть не сподіватися, що міністр оборони нейтральної країни буде на засіданні ЄС говорити про нашу війну. Для австрійців нейтралітет – це святиня. Очікувати, щоб Австрія, нейтральна країна, виносила українське питання як тему обговорення перед міністрами оборони або ж внутрішніх справ – нереалістично. Тим більше, що і те, й інше міністерство – у квоті Партії Свободи", - сказав він.

Читайте також: В Австрії реформують контррозвідку

Натомість, за словами посла, реалістично інше: "зробити так, щоб проблематика зняття санкцій ЄС із Росії, перегляду європейського курсу щодо агресивної Росії на порядку денному не стояла". "Цього нема і, за австрійського головування, сподіваюся не буде, попри скажений тиск Москви і деяких австрійських підприємців. Це ми маємо належним чином оцінити", - заявив він.

Дипломат нагадав, що Австрія – нейтральна країна з хорошими історичними відносинами з Росією, країна, де у владі партія, яка має 5-річний контракт про співпрацю з "Єдиною Росією".

"Побудувати тут політичну реальність, яка б повністю відповідала нашим уявленням та прагненням неможливо. Тут все є компромісом", - заявив він.

Детальніше читайте в інтерв’ю Олександра Щерби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-