Капітана і двох моряків затриманого в Криму українського судна випустили з СІЗО

Капітана і двох моряків затриманого в Криму українського судна випустили з СІЗО

Укрінформ
Капітана українського судна "ЯМК-0041" Віктора Новицького і ще двох українських моряків випустили зі Слідчого ізолятора №1 Сімферополя під підписку про невиїзд.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на так званого уповноваженого з прав людину в Криму Людмилу Лубіну. 

"Капітана і двох моряків випустили з СІЗО, після звернення омбудсменів в слідчі органи", - сказала Лубіна.

Вона додала, що Новицького випустили з СІЗО, "щоб було легше вести переговори про обмін на капітана "Норду" Володимира Горбенка". При цьому Лубіна зазначила, що переговори про обмін ведуться, але дати обміну не уточнила.

Українське судно "ЯМК-0041" було затримано російськими прикордонниками 4 травня біля західних берегів Криму нібито за незаконний промисел риби. Відносно капітана, громадянина України Віктора Новицького порушена кримінальна справа.

Читайте також: Денісова підтверджує звільнення 7 українських моряків із "кримського полону"

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що сім українських моряків - 3 члена екіпажу судна "ЯМК-0041" Сергій Калініченко, Олег Блок і Руслан Скрипник і 4 члени екіпажу судна "ЯОД 21-05" Олександр Лисенюк, Геннадій Онгуров, Олег Іващенко і В'ячеслав Івасенко - яких незаконно утримували в анексованому Криму, повернулися на материкову частину України.

У вівторок російські ЗМІ з посиланням на прес-службу уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової повідомили, що сімох українських моряків з "ЯМК-0041" обміняли на сімох моряків кримського судна "Норд".

Раніше помічник глави Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив Укрінформу, що Росія створила ілюзію обміну моряків, тому що моряків з кримського судна "Норд" ніхто не затримував в Україні, і вони могли у будь-який час виїхати в окупований Крим.

Корабель морської охорони українських прикордонників 25 березня затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник "Норд". 30 березня суд заарештував судно "Норд", його капітану Володимиру Горбенку оголосили підозру в здійсненні кримінального правопорушення за статтею"порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї". Пізніше повідомили про ще одну підозру - незаконне зайняття рибним промислом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-