Канада та ЄС обговорили додаткові санкції проти Росії за переслідування Сенцова

Канада та ЄС обговорили додаткові санкції проти Росії за переслідування Сенцова

Укрінформ
Євродепутати і члени канадського парламенту обговорили в Оттаві запровадження додаткових санкцій проти Росії.

Про це заявив депутат парламенту Канади від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Під час спільного засідання Постійного комітету парламенту Канади із закордонних справ і міжнародного розвитку й Підкомітету європейського парламенту з прав людини ми обговорили додаткові санкції проти Росії за ув’язнення Олега Сенцова та усіх українських політичних бранців у Росії”, - розповів Вжесневський після засідання, що пройшло в Оттаві.

Він також подякував євродепутатам за присудження премії імені Сахарова Сенцову й висловлену таким чином підтримку усіх українських політичних бранців у Росії. “Я подякував парламентарям за їх підтримку Олега Сенцова та понад 70 українців, незаконно переправлених до Росії для тортур, показових судових розглядів та ув’язнень у відновленій російській системі ГУЛАГ”, - наголосив канадський депутат.

Вжесневський додав, що наприкінці засідання його учасники розгорнули банер на підтримку утримуваних в Росії українців.

Як повідомлялося, 25 жовтня 2018 року політв'язень Олег Сенцов став лауреатом правозахисної премії імені Сахарова. На вручення премії, яке відбудеться 12 грудня, запросили його адвоката і сестру.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

У травні 2018 року Сенцов оголосив про голодування з вимогою звільнити усіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Читайте також: Єльченко: Премія Сахарова для Сенцова є сигналом для всіх незаконно ув'язнених

Як повідомила сестра Сенцова, навіть після припинення голодування залишається загроза його життю.

10 вересня сестра Сенцова повідомила, що політв'язень написав заповіт на творчість у разі смерті.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-