Лондон вимагає від Росії припинити мілітаризацію Криму

Лондон вимагає від Росії припинити мілітаризацію Криму

Укрінформ
Російській Федерації варто відмовитися від мілітаризації незаконно окупованого Криму.

З такою позицією виступила під час відкритого засідання РБ ООН у вівторок постійний представник Великобританії при ООН Карен Пірс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми закликаємо Росію відмовитися від дестабілізуючих переведень бойових систем та живої сили до півострова, підтримавши регіональну стабільність”, - сказала Пірс.

Читайте також: Незаконні "вибори" на Донбасі можуть спричинити нову агресію з боку РФ - Єльченко

Окрім цього, вона розкритикувала побудову мосту через Керченську протоку, назвавши його “відвертим порушенням суверенітету України”.

“Систематичні переслідування та затримання Росією як українських, так і човнів третіх країн, що відбувається у Азовському морі з квітня, є ще однією спробою дестабілізації України та її економіки”, - зауважила дипломат.

Пірс також висловила занепокоєння через російські кібератаки, спрямовані на фінансовий, енергетичний та урядовий сектори України.

Нагадаємо: за словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, за останні чотири роки Україна ставала об’єктом кібернападів Росії близько 6 тисяч разів.

«Не йдеться лише про виборчу інфраструктуру, чи критичну, чи банківську. Наприклад, в середньому раз на тиждень інфраструктура нашого міністерства зазнає масштабного кібернападу. Напади можуть бути різними, але вони стаються з певною регулярністю», – розповів Клімкін на конференції з питань виборчої безпеки у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-