Незаконні

Незаконні "вибори" на Донбасі можуть спричинити нову агресію з боку РФ - Єльченко

Укрінформ
Організація так званих "виборів" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей є чіткою провокацією Кремля, яка може перетворитися на новий етап посилення збройної агресії РФ проти України.

З такою позицією виступив під час відкритого засідання РБ ООН у вівторок постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Існують ознаки того, що ці так звані "вибори" можуть стати перехідним етапом для нового циклу збройної агресії Росії", - заявив український дипломат.

Читайте також: Британія розкритикувала “вибори” на окупованих бойовиками територіях

У цьому зв'язку він висловив вдячність усім членам РБ ООН, які дали "чітку оцінку дій з боку Кремля" під час засідання Ради.

Єльченко пояснив, що насправді незаконні вибори на Донбасі "зводяться до того, щоб поставити лідерів озброєних банд" на місця в незаконних представницьких органах. "Це ніщо інше як провокація та виклик Мінським домовленостям і суверенітету України. Дуже шкода, що Кремль обрав шлях подальшої ескалації обстановки замість повної імплементації Мінських угод", - зауважив Єльченко.

Читайте також: Постпред Росії при ООН пояснив, навіщо на Донбасі організовуються "вибори"

Він підкреслив, що ні Україна, ні інші країни - міжнародні партнери не визнають результатів незаконних голосувань на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку пройшло відкрите засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в окупованих регіонах на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-