Британія розкритикувала “вибори” на окупованих бойовиками територіях

Британія розкритикувала “вибори” на окупованих бойовиками територіях

Укрінформ
Так звані "вибори" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей без погодження із владою України будуть незаконними.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила Постійний представник Великобританії Карен Пірс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Як і наші європейські та американські колеги, ми вважаємо ці так звані вибори незаконними. Вони є черговим прикладом російської кампанії із дестабілізації України. Вони безпосередньо порушують Мінські угоди та є нелегітимними відповідно до українського законодавства”, - сказала Пірс.

Читайте також: Постпред Росії при ООН пояснив, навіщо на Донбасі організовуються "вибори"

Дипломат наголосила, що міжнародна спільнота повинна об’єднатися у засудженні цих незаконних дій.

“Росія може продемонструвати підтримку заснованої на правилах міжнародної системи шляхом використання свого суттєвого впливу на сепаратистів з метою скасування цих так званих виборів. Вільні та справедливі вибори за належної безпекової ситуації викликали б іншу реакцію. Однак, умов для вільних та чесних виборів ніколи не буде, поки Росія не надасть міжнародного доступу до Східної України”, - наголосила постпред Великобританії.

Читайте також: Припинення війни на Донбасі залежить від Росії – постпред Франції при ООН

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку пройшло відкрите засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в окупованих регіонах на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-