Переслідування

Переслідування "Кримської солідарності" окупантами нагадує сталінські часи — Клімкін

Укрінформ
Глава МЗС Павло Клімкін запевнив, що Україна на всіх міжнародних майданчиках розповідатиме про кожен випадок репресій російської окупаційної влади проти активістів у Криму.

Про це він написав у Twitter.

"Переслідування "Кримської солідарності" на українському півострові явно нагадує методи сталінських часів. На всіх міжнародних майданчиках ми будемо говорити про кожен випадок репресій проти активістів, які чинять опір окупантам. Вже сьогодні UKRinUN (Постійне представництво України при ООН — ред.) на відкритому засіданні РБ ООН", - підкреслив Клімкін.

Як повідомлялося, 27 жовтня російські силовики увірвалися на засідання об’єднання "Кримська солідарність" та перешкоджали його проведенню, закидаючи звинувачення адвокату Едему Семедляєву, правозахисниці Лілі Гемеджи та координатору "Кримської солідарності" Діляверу Меметову у порушенні антитерористичного та анти-екстремістського законодавства.

Читайте також: Київ відреагував на посилення репресій в окупованому Криму

30 жовтня окупаційна влада з третьої години ночі проводила обшук у будинку кримського татарина Дилявера Гафарова у селі Перлина Криму Кіровського району на анексованому півострові, після чого силовики повезли його з собою.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест проти чергового посилення репресій з боку окупаційної російської влади в анексованому Криму й вимогу припинити переслідування активістів і правозахисників, звільнити всіх незаконно утримуваних українців і відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-