"Суд" Севастополя допитав уже засудженого "українського диверсанта"

Укрінформ
"Суд" Севастополя у справі Володимира Дудки та Олексія Бессарабова, обвинувачуваних у підготовці диверсій на території анексованого Криму, допитали фігуранта аналогічної справи Олексія Стогнія, засудженого раніше до трьох з половиною років колонії.

Про це "Крим.Реалії" розповів адвокат Сергій Легостов.

"Для надання свідчень його доставили безпосередньо в суд. Його розповідь найменше стосувалася мого підзахисного Володимира Дудки, в основному свідчення були дані щодо Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова", - сказав Легостов.

Адвокат також додав, що в суді досліджувалися письмові докази у справі.

Наступне засідання заплановане на 30 жовтня.

Читайте також: ФСБ хоче відігратись на "кримських диверсантах" після трагедії у Керчі - експерт

Як повідомлялося, у вересні Севастопольський міський суд на чотири місяці продовжив арешт обвинуваченим в підготовці диверсій на території Криму Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру "Номос" Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох обвинуватили в підготовці диверсій у Криму - нібито на замовлення української розвідки.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тис. рублів (95 тис. грн).

31 липня підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову.

У Службі безпеки України повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є співробітниками СБУ.

ФСБ Росії 10 серпня повідомила, що в ніч на 7 серпня в Криму затримали групу "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Цьому передували триденні блокування російськими прикордонниками підконтрольних їм кримських пунктів в'їзду і виїзду на адміністративному кордоні з окупованим півостровом.

Серед підозрюваних виявився Олексій Стогній. У липні 2017 року підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя засудив Стогнія до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-