ФСБ хоче відігратись на

ФСБ хоче відігратись на "кримських диверсантах" після трагедії у Керчі - експерт

Укрінформ
Російська ФСБ в окупованому Криму планує влаштувати "шоу" у справі "кримських диверсантів" після Керченської трагедії.

Про це заявив у Facebook експерт з енергетичних і безпекових питань, президент Центру глобалістики "Стратегія-XXI" Михайло Гончар.

"Припускаю, що ФСБ через окупаційне "правосуддя" готує шоу у "справі диверсантів". Вона вже розвалювалась навіть у повністю підконтрольному "суді", оскільки все шито білими нитками. Кремлівський режим, потрапляючи дедалі більше під міжнародний тиск, особливо на тлі голодувань "терориста" Сенцова та "екстреміста" Балуха, недавніх подій у Керченському політехнічному коледжі спробує довести у притаманній пропагандистській манері, що "терористи" та "диверсанти" справжні, навіть за обставин, коли жодної диверсії на території окупованого Криму та Севастополя не мало місця, а масове вбивство в Керчі – прямий наслідок мілітаризації та дебілізації суспільної свідомості кримчан окупантами", - написав він.

Експерт повідомив, що наразі Дмитро Штибликов терміново етапується з Омська в невідомому напрямку, а інший "диверсант" Олексій Стогній вже доставлений з Керченської колонії в Сімферопольське СІЗО.

"Не виключено, що й ще декого з інших "диверсантів" також доставлять в суд для свідчень проти Бессарабова та Дудки. Схоже, на них зараз захочуть відігратись на тлі Керченської трагедії, яка показала варварську та антилюдську сутність кремлівського режиму", - зазначив Гончар.

Читайте також: Верховний суд РФ залишив без змін вирок “українському диверсанту” Панову

Експерт додав, що в РФ наразі потрібні вороги - "екстремісти, терористи, диверсанти, шпигуни, сектанти".

"Припускаю, що за тиждень ми дистанційно станемо свідками судового шоу з сенсаційними гучними "зізнаннями", таємними і явними "свідками", заявами окупаційних "правоохоронців" щодо попередження ними куди більш масштабних за своїми наслідками "терактів" та "диверсій", на тлі яких події в Керчі виглядають блякло, і, погляньте, мовляв, від чого ми вас, кримчан, врятували", - резюмував Гончар.

Як повідомлялося, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали нібито "членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос", а Дудка - капітан 2-го рангу запасу, у минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У травні 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

Пізніше підконтрольний Кремлю Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до п'яти років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-