Верховний суд РФ залишив без змін вирок “українському диверсанту” Панову

Верховний суд РФ залишив без змін вирок “українському диверсанту” Панову

Укрінформ
Верховний суд Росії 25 жовтня залишив без змін вирок щодо громадянина України Євгена Панова, якого засудили до восьми років позбавлення волі за обвинуваченням у «підготовці диверсії в Криму».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Російське державне обвинувачення просило суд збільшити Панову термін до 10 з половиною років.

Як повідомлялося, 13 липня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Панова до 8 років колонії суворого режиму. Він відмовився від угоди зі слідством. Захист українця оскаржив вирок.

Панова етапували до Москви 9 жовтня, його справу передали до Верховного суду Росії для розгляду апеляції.

ФСБ Росії в серпні 2016 року оголосила про затримання в анексованому Криму групи «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, після чого повернули до Криму.

Читайте також: Суд РФ розгляне апеляцію фігуранта справи “українських диверсантів”

Російські спецслужби стверджували, що затримані Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка «планувала здійснити теракти» на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає ці звинувачення провокацією російських спецслужб.

Захтей підписав досудову угоду зі слідством. У лютому 2018 року його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-