Кримчан за відмову служити в армії РФ “карають рублем” - правозахисники

Кримчан за відмову служити в армії РФ “карають рублем” - правозахисники

Укрінформ
В окупованому Криму «владами» оштрафовано 18 кримчан за ухилення від призову на термінову службу у Збройні сили РФ.

Про це повідомляє громадська організація КримSOS.

"Згідно рішенням кримських «судів» 18 жителів окупованого РФ півострова цього року оштрафовані за ухилення від призову на термінову військову службу", - повідомляє КримSOS.

За словами так званого начальника «відділу підготовки і призову громадян на військову службу Військового комісаріату» Вадима Мєшалкіна, відносно «ухильників» приймаються заходи адміністративного характеру, але не обходиться і без залучення більш серйозних заходів відповідальності.

"Поки що обмежуються штрафами за рішеннями судів в розмірі від 18 тисяч до 50 тисяч рублів", — розповів Мєшалкін на прес-конференції в Сімферополі.

Читайте також: РФ програла апеляцію в суді Швейцарії щодо кримського позову українських компаній

Крім того, повідомив він, багатьом кримчанам не вдається вчасно прибути на призовну комісію з поважних причин, оскільки вони працюють або вчаться за межами Криму.

Як повідомляв Укрінформ, "влада" Криму регулярно розміщує оголошення про кримінальну відповідальність за ухилення від призову на військову службу в Російській Федерації. У кожному місті, селі та районі ведеться ретельний військовий облік усіх кримчан призовного віку. Такі дії РФ в Криму є порушенням Женевської конвенції (IV) і Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС), що підтверджується у звітах прокурора МКС.

"Кримська правозахисна група" за підтримки українських і російських правозахисників розробила рекомендації для кримчан, які не хочуть йти до російської армії і не хочуть стати жертвою кримінального переслідування за ухилення від служби в армії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-