Окупанти

Окупанти "домальовують" мільйони туристів у Криму

Укрінформ
У Криму окупаційна влада намагається вигідно представити черговий провальний сезон, говорячи про рекордні 6,1 млн туристів, з яких близько 1 мільйона - українці.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Проте аналіз результатів оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України свідчить, що загалом протягом 9 місяців 2018 року на адмінмежі з тимчасово окупованим півостровом прикордонним відомством зафіксовано 2 мільйони перетинів громадянами. При цьому кількість перетинів адмінмежі українцями на виїзд до ТОТ АРК становила 996 тисяч разів і залишилася на рівні попереднього року, а от у напрямку материкової України ця кількість зафіксована на рівні 1,011 млн разів і має тенденцію до збільшення (на 3%)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, для порівняння, впродовж саме туристичного сезону з травня по вересень цього року на адмінмежі з окупованим Кримом зафіксовано 1,4 млн перетинів, з яких 690 тисяч разів - громадянами України в напрямку півострова і 713 тисяч разів - із Криму.

Читайте також: Знімки з космосу показали, як окупанти знищують кримські виноградники

Додамо, що аналіз пропускних операцій у 2015-2017 роках показує сталу тенденцію до зменшення пасажиро-транспортного потоку і відвідування громадянами окупованого півострова.

Водночас статистика окупантів намагається намалювати "туристичний рекорд Криму". Варто зазначити, що вони рахують виключно для картинки, і всіх, хто перетинає адмінмежу, зараховують у туристи. З'їздив на материк із Криму, а потім повернувся - турист, провідав батьків чи рідних - турист. Складається враження, що протягом року в Крим прямують виключно "туристи", і для цього окупанти роблять усе можливе, аби вигідно представити провальні турсезони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-