Знімки з космосу показали, як окупанти знищують кримські виноградники

Знімки з космосу показали, як окупанти знищують кримські виноградники

Укрінформ
Дії окупаційної адміністрації Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя ставлять під загрозу існування виноробної галузі на Кримському півострові.

Про це повідомляє МінТОТ.

"За результатами спеціальної обробки даних з відкритих джерел та космічних знімків виявлено занепад виноградарства та знищення виноградників на території Судакської долини (район м. Судак, тимчасово окупована територія АР Крим)", - йдеться у повідомленні.

Так, станом на 2012 рік площа виноградників Судакської долини становила 743,9 га, а після анексії Кримського півострова площа виноградників різко скоротилася на 46% і зараз складає 397,8 га.

Причинами цього у МінТОТ називають заліснення виноградників, які заросли деревами та кущами (17,4 га), закинуті ділянки, що не обробляються (17, 6 га), викорчувано виноградників (59, 4 га), прорідження, в результаті чого зменшилась кількість кущів винограду.

У відомстві переконані, що одними із основних чинників погіршення ситуації є незаконні дії окупаційної влади на території АР Крим, зокрема це: незаконне відчуження земель, будівництво об'єктів інфраструктури і прокладення доріг на території виноградників, низький контроль окупаційної влади за землевпорядкуванням.

У МінТОТ фіксують динаміку скорочення площ плодоносних виноградників в АР Крим за час окупації Росією Кримського півострова. 

"Станом на 01.01.2013 їх площа складала 20,5 тис. га, а в 2017 р. - 14,1 тис. га, що на 30% менше", - наголосили у МінТОТ.

Окрім того, зафіксовано зниження врожайності з 56 до 35,4 центнерів з гектара.

"Дії РФ в цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку АР Крим з його природним потенціалом, а її безвідповідальність призводить до незворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Місія США при ОБСЄ назвала терміни “кримських” санкцій проти Росії

Раніше МінТОТ повідомляло про руйнівні наслідки будівництва окупаційною владою РФ траси Алушта-Сімферополь-Джанкой в районі Алуштинської долини, в результаті чого було викорчувано 46 гектарів виноградників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-