Для вирішення проблеми окупації Криму бракує політичної волі - Чубаров

Для вирішення проблеми окупації Криму бракує політичної волі - Чубаров

Фото
Укрінформ
Незаконні та злочинні дії Росії, яка окупувала Крим, засудило все міжнародне співтовариство, але для вирішення цієї проблеми все ще бракує політичної волі.

Про це у вівторок, 9 жовтня, сказав під час круглого столу в Європейському парламенті народний депутат України, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз знаходимося в стінах Європейського парламенту, який повинен сказати своє вагоме слово у вирішенні проблеми з окупацією Криму Російською Федерацією. В першу чергу ми маємо думати про тих, хто виявився незахищеним перед такою окупацією, і зараз піддається утискам і репресіям. Хочу зазначити, що посеред цієї трагедії опинився кримськотатарський народ, який відразу виявив спротив злочинній анексії Криму Російською Федерацією», - сказав Чубаров.

Він додав, що міжнародне співтовариство, зокрема і Європейський Союз, неодноразово заявляло про визнання дій Росії такими, що порушують міжнародний правопорядок та права людини.

Читайте також: Україна звинуватила РФ у порушенні Конвенції ООН з морського права

«Ми часто чуємо: цю проблему треба вирішувати. Здається, всі вже знають, що потрібно зробити для того, щоб вирішити проблему. Але цього не вдається поки що досягти з однієї причини – не вистачає політичної волі здійснити необхідні кроки», - зауважив український політик.

Фото Дмитра Шкурка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-