Окупанти забирають квартиру у переселенця в Криму - правозахисники

Окупанти забирають квартиру у переселенця в Криму - правозахисники

Укрінформ
У п'ятницю до службової квартири колишнього українського прикордонника Миколи Бігняка, який наразі проживає на материковій Україні, намагалися вдертися невідомі з метою забрати житлову площу.

Про це повідомляє "Крымская правозащитная группа".

"Кримчанин Микола Бігняк повідомив, що в його квартиру в Алушті 5 жовтня близько 13:00 намагалися вдертися троє невідомих. Про це розповіли його сусіди. Сам Бігняк думає, що це співробітники прикордонслужби РФ", - йдеться в повідомленні.

За даними правозахисників, адвокат Бігняка Маммет Мамбетов звернувся до відділення поліції Алушти із заявою про спробу злому квартири, після чого поліція приїхала на місце події.

Читайте також: Більшість “суддів”, які переслідують кримчан, працювали в Україні - правозахисники

"Прикордонники опитують сусідів з метою з'ясувати, чи мешкає хтось у моїй квартирі. Готують грунт для позову або якихось ще дій. Будинок у них на балансі. Квартира службова. Зараз там поліція, теж опитує сусідів. У квартирі на цей час ніхто не живе", - повідомив Бігняк.

Він розповів, що знаходиться зараз на підконтрольній Україні території, оскільки змушений був залишити Крим після того, як у нього з обшуком побували російські силовики.

За словами кримчанина, 1 серпня до нього додому прийшли співробітники ФСБ із постановою на огляд підвалу, де вони шукали зброю.

Як стверджує Бігняк, силовики хотіли сфабрикувати проти нього справу і забрати квартиру через його проукраїнські погляди.

Бігняк - уродженець Хмельницького, до 2009 року служив у Криму в Прикордонслужбі України. За час служби він отримав житло у відомчому багатоквартирному будинку в Алушті. Після служби до 2014 року працював у Міністерстві курортів і туризму АРК. На початку березня 2014-го Бігняк почав працювати юристом в юридичному управлінні Алуштинського міськвиконкому. Коли мерія міста перейшла під контроль Росії, він залишився там працювати, але, за його словами, "мав проукраїнські погляди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-