Сенцову сказали, що з нього зроблять овоч - адвокат

Сенцову сказали, що з нього зроблять овоч - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе підтвердив, що лист, опублікований від імені його підзахисного про припинення голодування, дійсний, і заявив - Сенцову пообіцяли, що до нього заплановано застосувати примусове годування і з нього зроблять овоч.

Про це Дінзе повідомив в інтерв'ю "Медузі".

"Було заплановано. Йому дали час подумати. Якщо він не припинить голодування із завтрашнього дня, то буде здійснено примусове годування — його вивезуть в реанімацію, там прикують до ліжка, вставлять трубку і примусово годуватимуть... Саме у такій формі. І сказали, що з нього овоч зроблять. Овоч — це він просто тупо лежатиме на ліжку з трубкою в носі або у роті. Вони (і зараз) вважають, що він вже нездатний відповідати за свої дії, що голодування перейшло в стадію, коли вже пройдена точка неповернення. Тобто, невідомо, як він вийде з голодування — 50 на 50", — зазначив Дінзе.

Як повідомлялося, 5 жовтня Сенцов у відкритому листі заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Читайте також: Сенцов написав нового листа: Мені не залишили вибору

Український режисер з Криму Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуттям покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-