Сенцов написав нового листа: Мені не залишили вибору

Сенцов написав нового листа: Мені не залишили вибору

Укрінформ
Український режисер, політв'язень Олег Сенцов написав листа своїй сестрі Наталі Каплан, в якому детально пояснив причини припинення голодування.

Про це Каплан повідомила “Громадському”.

“Я змушений завтра знятись з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що «полетіли» внутрішні органи. У серці почалась аритмія з ішемією, нирки забились і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилась і почала розкладатись, кишечник, мозок - там все”, - йдеться у листі Сенцова Наталі Каплан.

За його словами, “прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все у принизливе видовище”.

Як повідомлялося, 5 жовтня Сенцов у відкритому листі заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

У Раді з прав людини РФ заявили, що Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів.

Заступник директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерій Максименко заявив, що «кращі дієтологи Москви розробили для Сенцова спеціальну дієту для виведення з голодування».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що припинення голодування свідчить про те, що Сенцов у критичному стані.

Читайте також: Сенцов припиняє голодувати, щоб уникнути примусового годування - адвокат

Український режисер із Криму Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких тримають у в'язницях РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-