Сенцов припиняє голодувати, щоб уникнути примусового годування - адвокат

Сенцов припиняє голодувати, щоб уникнути примусового годування - адвокат

Оновлено
Укрінформ
Юрист Дмитро Дінзе, який представляє інтереси незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, підтвердив, що його підзахисний припинить голодування 6 жовтня.

При цьому сам Сенцов заявив, що змушений піти на такий крок, щоб уникнути примусового годування.

Про це йдеться в листі режисера, яке Дінзе передав телеканалу "Настоящее время".

 "У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами, що почалися у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановане застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується - нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожують. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити своє голодування з завтрашнього числа, тобто з 06.10.18 р ", - пише Сенцов.

При цьому він зазначив, що так і не досяг мети, якої прагнув, і попросив вибачення у тих, "кого підвів".

"145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів ... Слава Україні! Олег Сенцов 05.10.18 р . ", - йдеться у листі режисера.

У свою чергу, адвокат Сенцова уточнив, що його підзахисний напише заяву про припинення голодування, і вона буде віддана керівництву колонії завтра.

"Було три версії припинення голодування: одна - тиждень тому, одна - з сьогоднішнього дня, одна - з завтрашнього. Можу сказати, що Олег напише заяву про припинення голодування, і вона буде віддана керівництву колонії завтра", - сказав Дінзе.

Читайте також: Адвокат заявляє, що у Сенцова - серцева недостатність і ревматизм

Як повідомляв Укрінформ, повідомлення про те, що Сенцов збирається припинити голодування, Федеральна служба виконання покарань РФ оприлюднила вранці 5 жовтня, якраз в той момент, коли адвокат приїхав у колонію до свого підзахисного і здав мобільний телефон, як цього вимагають правила ФСВП.

Пізніше цю інформацію підтвердила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова. За її словами, те, що Сенцов припинив голодування, означає, що він у "критичному стані, практично за межею".

Український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, що містяться у в'язницях РФ.

В Україні і світі проходять численні акції з вимогою його звільнення.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-