"Влада" Криму не випускає журналіста Семену на лікування до Києва

Укрінформ
"Влада" окупованого Криму відмовила українському журналісту Миколі Семені виїхати до Києва для лікування в кардіологічній клініці.

Допомогу у вирішенні цього питання відмовилася надавати і "омбудсмен" Криму Людмила Лубіна, повідомляють "Крим.Реаліі".

"Підконтрольний Кремлю омбудсмен Криму Людмила Лубіна заявила, що не може допомогти українському журналісту Миколі Семені виїхати на лікування до Києва", - розповів "Крим.Реаліі" адвокат Миколи Семени Еміль Курбедінов.

На зустрічі, що проходила у вівторок, Лубіна повідомила Семені і Курбедінову, що "не в її силах і владі зробити так, щоб Семену випустили з Криму", в зв'язку з тим, що журналіст "має відмічатися у виконавчій службі".

"Але вона запропонувала йому допомогти з медичним оглядом і надати допомогу хоч би у Москві, хоч би у Санкт-Петербурзі. Микола Семена відповів, що не бажає лікуватися де-небудь, крім як на території материкової України", - повідомив Курбедінов.

За даними "Крим.Реаліі", у вівторок, 2 жовтня, адвокат Миколи Семени Еміль Курбедінов отримав відмову з російської Федеральної служби виконання покарань на прохання його підзахисного виїхати до Києва для проведення лікування в кардіологічній клініці.

Читайте також: НСЖУ просить відпустити до Києва на лікування кримського журналіста Семену

Нагадаємо, у вересні 2017 року "суд" у Сімферополі призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю на три роки. У грудні того ж року "Верховний суд" Криму частково пом'якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років. 24 вересня Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени і його захисника Олександра Попкова на цей вирок "суду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-