НСЖУ просить відпустити до Києва на лікування кримського журналіста Семену

НСЖУ просить відпустити до Києва на лікування кримського журналіста Семену

Укрінформ
Національна спілка журналістів закликає і українську владу, і міжнародні організації докласти усіх зусиль аби домогтися необхідного лікування у кардіологічній клініці Києва члена НСЖУ Миколи Семени, якого незаконно засудили в окупованому Криму.

Про це написав у Facebook голова спілки Сергій Томіленко.

"НСЖУ передала представнику ОБСЄ з питань свободи слова Арлему Дезіру медичні документи, які засвідчують необхідність стаціонарного карділогогічного лікування кримського журналіста, та попросила у пана Дезіра допомоги у впливові на російську владу, аби Микола Семена зміг виїхати з Криму на материкову Україну. Відповідні клопотання до представника ОБСЄ з питань свободи медіа та до Уповноваженої РФ з прав людини сьогодні надіслала також і Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова", - зазначив він.

Кримського журналіста Миколу Семену російська влада звинуватила в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя 22 вересня 2017 року призначив Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Семена стверджує, що у своїх матеріалах реалізовував право на вільне висловлення думки.

Читайте також: Федерація журналістів Європи ініціює звернення на підтримку Сущенка і Семени

Національна спілка журналістів України, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ неодноразово закликали російську владу надати можливість Семені залишити окупований півострів для лікування, але ці заклики залишаються без відповіді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-