Федерація журналістів Європи ініціює звернення на підтримку Сущенка і Семени

Федерація журналістів Європи ініціює звернення на підтримку Сущенка і Семени

Укрінформ
Європейська федерація журналістів ініціюватиме звернення до урядів європейських країн з вимогою вплинути на Росію заради звільнення українського журналіста Романа Сущенка і зняття судимості з Миколи Семени.

Про це розповів голова НСЖУ Сергій Томіленко у коментарі власному кореспондентові Укрінформу за результатами зустрічей з європейськими партнерами під час міжнародної конференції “Вільні європейські медіа”, що завершилася в п’ятницю у Гданську.

“Наступного тижня Європейська федерація журналістів офіційно запропонує своїм членам підтримати НСЖУ і звернутися до своїх урядів, аби ті чинили тиск на Росію з вимогою звільнити з в’язниці Сущенка та зняти судимість із Семени за його публікації”,- сказав Томіленко.

Читайте також: Сущенко дочитав справу, попереду - вивчення речових доказів

Він зазначив, що обговорив питання підтримки українських журналістів, яких переслідує російська влада, з генеральним секретарем ЄФЖ Рікардом Гутьєрресом, керівниками журналістських організацій Польщі, Німеччини та ряду інших країн.

У конференції “Вільні європейські медіа”, яка відбувалася 15-16 лютого у Гданську, взяли участь понад 150 журналістів, представників медіа організацій, політиків, активістів з прав людини тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-