Окупанти в Криму перевіряють викрадення делегата Курултаю - адвокат

Окупанти в Криму перевіряють викрадення делегата Курултаю - адвокат

Укрінформ
Інцидент з викраденням делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза невідомими людьми у формі перевіряє військовий слідчий відділ Слідчого комітету Росії в окупованому Криму.

Про це розповів адвокат Айдер Азаматов, повідомляє сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

За словами Азаматова, слідчий комітет Сімферопольського району близько двох місяців проводив дослідчу перевірку за заявою Егіза, що його викрали люди в формі правоохоронних органів, після чого надіслав матеріали перевірки у військовий слідчий відділ.

«Таке рішення свідчить про те, що слідство все ж вбачає в цій справі участь правоохоронних структур», – сказав Азаматов на зустрічі «Кримської солідарності».

Читайте також: Чехія в ООН нагадала про анексію Криму

Також адвокат подав запит від імені Егіза з вимогою надати інформацію, чи порушено кримінальну справу за результатами перевірки.

Нагадаємо: 23 травня поблизу села Піонерське в Сімферопольському районі невідомі люди у формі затримали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. В управлінні ФСБ окупантів в Криму заперечували його затримання. Пізніше викраденого знайшли в лісі зі слідами побиття.

Читайте також: Делегат Курултаю сказав, за що його викрали ФСБшники

Міністерство закордонних справ України засудило викрадення Асана Егіза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-