Делегат Курултаю сказав, за що його викрали ФСБшники

Делегат Курултаю сказав, за що його викрали ФСБшники

Відео
Укрінформ
Викрадений і побитий напередодні делегат Курултаю Асан Егіз вважає, що дії зловмисників пов'язані з переслідуванням кримськотатарського народу через його активну позицію.

Про це говориться у відео "Кримської солідарності"

"Викрадення пов'язане з утисками кримських татар на території Криму, з їхньою активною позицією, у тому числі, з правозахисною діяльністю, що проводиться ними, у Криму і, в цілому, з позицією народу щодо тих подій, які відбуваються у Криму", - сказав  Егіз.

За словами його адвоката Айдера Азаматова, в четвер Асан Егіз планує особисто звернутися із заявою у поліцію окупаційної влади у зв'язку з його викраденням й іншими незаконними діями з боку невідомих поки що осіб з вимогою встановлення зловмисників, "які орудують у Криму і до цього дня знаходяться на волі".

Він також повідомив, що напередодні у сімферопольській міській лікарні N6 пройшла процедура щодо зняття огляду з приводу завданих Егізу тілесних ушкоджень, що завершилася о 23 годині.

"До огляду з нами працював співробітник правоохоронних органів. Оперативний співробітник відібрав у Асана Егіза пояснення за фактом і обставинами його викрадення", - зазначив Азаматов.

Читайте також: Україна протестує через викрадення делегата Курултаю в Криму

У цілому, вважає адвокат, " відбувається повне беззаконня, при супроводі співробітників, можливо ДІПДР, це ще належить встановити слідству, викрадають людей, не пояснюючи причин і приводів викрадення".

Як повідомлялося, 23 травня у Сімферопольському районі невідомі викрали делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза. Вони наділи йому на голову мішок, побили і через кілька годин випустили біля лісосмуги на трасі Сімферополь-Бахчисарай. Міністерство закордонних справ України засудило викрадення Егіза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-