Кримський

Кримський "суд" відклав розгляд апеляції на вирок Балуху

Укрінформ
Засідання підконтрольного окупаційній владі Верховного суду Криму, який мав розглянути апеляційну скаргу на незаконний вирок політв'язню Володимиру Балуху, відклали на невизначений термін.

Про це повідомляє Громадське.

«Політв'язня Володимира Балуха не привезли у так званий Верховний суд. «Суддя» ухвалила постанову про проведення розгляду апеляційної скарги через відеоконференцзв'язок. Натомість Балух наполягав на особистій присутності у судовій залі. Секретар «суду» повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятора для сеансу відеоконференції», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, «суддя» намагалася почати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня.

Як повідомлялося, 5 липня незаконний «Роздольненський районний суд» Криму визнав українця Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу в сумі 10 тисяч рублів.

Політв'язень Балух продовжує голодування. Уже 190 днів незаконно засуджений українець вживає лише по кілька ложок вівсяного киселю, сухарі, воду та чай з медом. Адвокат Ольга Дінзе повідомила, що Балух почувається дуже погано та змушений приймати знеболювальне.

18 вересня він попросив привести нотаріуса для написання заповіту на випадок смерті.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомляв про те, що Балух у СІЗО Сімферополя потерпає від знущань, політв’язня побили представники адміністрації СІЗО Сімферополя.

Читайте також: У Чикаго і Москві відбулася синхронна акція за звільнення Сенцова і Балуха

Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи. Адміністрація СІЗО в анексованому Сімферополі не документує перебіг його голодування.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-