У Чикаго і Москві відбулася синхронна акція за звільнення Сенцова і Балуха

У Чикаго і Москві відбулася синхронна акція за звільнення Сенцова і Балуха

Фото
Укрінформ
Ряд пікетів з вимогою припинити агресію Росії в Україні і Сирії і негайно звільнити українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова і Володимира Балуха, пройшли 23 вересня в американському Чикаго і столиці РФ Москві.

Про цю синхронну акцію розповіла російська активістка Віра Лаврешина, повідомляє проект "Крим.Реалії"

Активісти зазначають, що зупинити агресію діючого в Росії «режиму» і довести факти до розгляду в міжнародному суді «можна тільки об'єднавши зусилля».

«Ми віримо, що досягнемо успіху, якщо збережемо віру в себе, у свої сили і надію на можливість близьких змін, які поки ще здаються примарними», - заявила Лаврешина.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд у Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування.

Читайте також: "Суд" в окупованому Криму розгляне апеляцію Балуха по третій справі

Український режисер з Криму Олег Сенцов був незаконно засуджений у Росії в серпні 2015 року до 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим обвинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-