"Суд" в окупованому Криму розгляне апеляцію Балуха по третій справі

Політв’язні
Укрінформ
У понеділок так званий "Верховний суд Криму" розгляне апеляцію політв'язня Володимира Балуха на вирок по третій кримінальній справі.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" у Facebook.

"Верховний суд Криму" ( м. Сімферополь, вул. Павленка, 2) сьогодні, 24 вересня 2018 року, розгляне апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха на вирок "Роздольненського районного суду" від 5 липня 2018 року по третій кримінальній справі проти кримчанина", - повідомляє правозахисна організація.

Початок засідання призначено на 15 годин.

"Кримська правозахисна група" нагадала, що "суддя" Тетяна Пиркало присудила активісту три роки позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. "Суд" визнав його винним за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності закладу, який забезпечує ізоляцію від суспільства). У сукупності з двома попередніми вироками це 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і штраф в 10 тис. рублів.

Читайте також: У Москві затримали учасників пікетів з портретами Сенцова і Балуха

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ РФ затримала кримського фермера Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. "Суд Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Володимир Балух 19 березня 2018 року оголосив безстрокове голодування.

Фото: twitter.com/krymrealii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-