Адміністрацію Путіна третій тиждень пікетують на підтримку Сенцова

Адміністрацію Путіна третій тиждень пікетують на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У приймальні адміністрації президента Росії триває третій тиждень безстрокових одиночних пікетів на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Новая газета".

"Активісти назвали її "тематичною": з середи по п'ятницю тут будуть стояти вчені, письменники і муніципальні депутати", - наголошується у повідомленні.

Сьогодні двоє активістів заспівали пісню "Свобода" на вірші Миколи Огарьова під гітару, пише видання.

"Коли вони вже закінчили, раптом прийшла поліція, запитала, звідки у вас дозвіл. Ми пояснили, що дозволу не потрібно, якщо ми не збираємо грошей. Вони перевірили документи і забирати не стали. Люди прибігають сюди навіть на 15 хвилин, з семінарів. Вчене співтовариство небайдуже", - розповіла науковий журналіст Наталія Дьоміна.

З одиночним пікетом встала і магістр Вищої школи економіки Ніка Кочековська. Вона розповідає, що вперше вийшла на 14-й день голодування Сенцова.

"Я стала автором самого короткого пікету — 40 секунд. Це був перший день введення обмежень у зв'язку з Чемпіонатом світу. Мені призначили штраф у розмірі 15 тисяч рублів за одиночний пікет. Зараз я стою тут вже втретє. Важливо, щоб ти стояв не один. Боятися не треба", - розповіла вона.

Читайте також: Рада висунула кандидатуру Сенцова на Нобелівську премію

Ініціативна група з 6 вересня розпочала серію одиночних пікетів біля АП. З 10 до 19 годин вони стоять у адміністратора, змінюючи один одного кожні півгодини. По вихідних, коли АП закрита, вони стоять в інших частинах міста. Раніше одиночні пікети відбулися біля пам'ятника Булату Окуджаві на Арбаті і на Манежній площі. Там затримали двох осіб у зв'язку з тим, що вони стояли дуже близько до Червоної площі.

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був незаконно засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у плануванні терактів в аннексованому Криму. 14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення всіх українських політв'язнів в Росії.

З вимогою негайно звільнити Сенцова в останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики і правозахисники. У США петиція на сайті Білого дому в підтримку українського режисера набрала більше 100 тисяч підписів. Це означає, що тепер згідно з американським законодавством документ буде направлений на розгляд профільного відомства.

Всього в Росії і аннексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: novayagazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-