Проблему кримського

Проблему кримського "Титану" окупанти вирішують штрафами - МінТОТ

Ексклюзив
Укрінформ
Окупаційна влада Криму вирішує проблему з діяльністю заводу "Титан" санкційними методами.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та ВПО Юсуф Куркчі.

"Як ми відслідковуємо, арбітражний суд Криму відхилив скаргу цих "Титанових інвестицій" (російське підприємство, якому передано кримський завод "Титан" - ред.) на накладення штрафу в розмірі 740 млн рублів. Це говорить про те, що їм більше цікаво санкційними методами впливати на це, ніж будь-якими профілактичними", - заявив він.

При цьому представник МінТОТ розповів, що до окупації Криму на згаданому заводі було впроваджено дворівневу систему контролю.

"Ми як держава до окупації пропрацювали норми екологічної безпеки. Ці норми потребували від власника впровадити на території самого виробництва систему екологічного моніторингу... Ця дворівнева система контролю забезпечувала, що працівники мали попереджати інженерний топ-менеджмент про те, що, скажімо, є якісь відхилення від норм, а держава могла контролювати, що виробництво безпечне і працює відповідно до технологічних карт, які є", - розповів чиновник.

При цьому Куркчі додав, що відповідальність за небезпечне виробництво несе як власник, так і окупаційна влада Криму.

Читайте також: На "Титані" сталася техногенна катастрофа, яку окупанти хотіли приховати - МінТОТ

"Сьогодні, на жаль, територію контролює окупаційна влада. Вони повинні створити такі умови, за яких власник буде виконувати всі ці процедури, які пов'язані з нормами екологічної безпеки", - резюмував представник міністерства.

Раніше на сайті Росприроднагляду з'явилося повідомлення про накладення штрафу у розмірі майже 740 млн російських рублів на кримський завод "Титан" за "негативний вплив на довкілля".

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 24 серпня 2018 року в анексованому Криму в місті Армянськ сталися викиди невідомої отруйної речовини. Згодом прес-служба Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України повідомила про те, що на Херсонщині прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму. Зазначалося, що протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів із заводу "Титан". Це призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей.

Через цю ситуацію на Херсонщині ввечері 6 вересня прийнято рішення евакуювати дітей та вагітних жінок із населених пунктів Каланчацького і Чаплинського районів, які розташовані у зоні впливу виробничої діяльності кримського заводу "Титан", а також провести їх оздоровлення в оздоровчих закладах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-