Балух страждає від болю і втрачає вагу - правозахисники

Балух страждає від болю і втрачає вагу - правозахисники

Політв’язні
Укрінформ
Український політв'язень Володимир Балух страждає від сильних болів у печінці. Належна медична допомога йому не надається.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

“У Володимира був напад сильних болів в печінці, він продовжує втрачати вагу. Зараз українець знаходиться в камері з постійним відеоспостереженням. Балух вважає, що в ракурс камери потрапляє навіть туалет", — повідомляє "Кримська правозахисна група" з посиланням на адвокатів Балуха.

Український патріот Володимир Балух знаходиться за гратами вже 1 рік і 9 місяців в Криму. Під час подій на Майдані в Києві він на своєму домі в кримському селі Сріблянка встановив прапор України. Після окупації півострова українець не зняв прапор, за що російська влада почала його переслідувати. З квітня 2015 у Балуха  було проведено  незаконні обшуки, під час яких  з даху його будинку зняли Державний прапор України.

Читайте також: Україна вимагає доступу до Сенцова та Балуха лікарів, яким довіряє - Клімкін

Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку в Криму, де живе Балух, 90 патронів і декілька тротилових шашок. "Суд" в Криму засудив українця до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (приблизно 4 тис. гривень) по сукупності двох кримінальних справ. У своєму останньому слові Балух заявив про політичний мотив його кримінальної справи.

Балух продовжує безстрокову голодовку, яку він оголосив 19 березня 2018 року. Мати Балуха 9 серпня побувала на побаченні з сином в ізоляторі. Вона розповіла, що син сильно схуднув і виглядає дуже погано.

Європейський суд з прав людини зобов'язав уряд Росії до 5 вересня надати інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів: Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра Усейна Куку і Сергія Литвинова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-