Геращенко обурена мовчанням ОБСЄ після російських

Геращенко обурена мовчанням ОБСЄ після російських "виборів" у Криму

Укрінформ
Українську сторону тривожить позиція міжнародних місій та організацій, які в окремих випадках намагаються легітимізувати у своїх звітах анексію Криму.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявила народний депутат України, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

"Крим залишається найбільш проблемною для нас територією, тому що до анексованого Криму не допускають жодної міжнародної місії. Якщо на окупованих територіях Донбасу хоча б присутні частково і СММ ОБСЄ, то на кримській території немає жодної міжнародної місії. І що тривожить - це позиція самих міжнародних місій, організацій, інституцій, які дуже часто через своїх лобістів намагаються легітимізувати у своїх звітах анексію Криму", - заявила вона.

Геращенко як приклад навела офіційне звернення українського парламенту до ОБСЄ щодо того, що моніторингова місія у своїх звітах стосовно виборів президента Путіна і виборів у Держдуму, не включила жодного рядка щодо виборів в анексованому Криму, мотивуючи тим, що "ми там не працювали спостерігачами, тому не будемо про це включати інформацію".

"Але ви ж тоді напишіть - ми не були допущені, ми там не могли працювати і ця територія є анексованою. І що там відбувається насильницька паспортизація громадян України", - обурилась політик.

Читайте також: Бойовики не звільнять заручників без "відмашки" Кремля — Геращенко

Окремо Геращенко окреслила потребу міжнародного розголосу щодо насильницької паспортизації в Криму українських громадян.

"Питання насильницької паспортизації у Криму має підніматись на міжнародних майданчиках, і ми це озвучуємо. І на рівні Ради Європи, і на рівні ООН, ОБСЄ. Це є порушення гуманітарного права, людину не можна примусово робити громадянином будь-якої країни. А Росія це робить з тисячами, сотнями тисяч людей", - додала вона.

На думку Геращенко, міжнародні місії та організації мають зайняти більш активну позицію і наполягати на присутності в окупованому Криму, зокрема СММ ОБСЄ має працювати "абсолютно на всій українській території".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-