Бойовики не звільнять заручників без

Бойовики не звільнять заручників без "відмашки" Кремля — Геращенко

Укрінформ
Російська Федерація не реагує на пропозиції української влади стосовно передачі російських громадян в обмін на звільнення наших політв'язнів.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко. 

Вона зазначила, що обговорила з омбудсменом Людмилою Денісовою ситуацію з політв'язнями.

"Маємо тривожну інформацію про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова, інших. На жаль, жодної відповіді на всі пропозиції до РФ в рамках гуманітарної підгрупи в Мінську, через МЗС чи інституту омбудсменів щодо передачі громадян РФ , засуджених за тероризм, диверсії, участь у бойових діях, в обмін на звільнення українців, немає" - написала Геращенко.

Вона додала, що під час зустрічі з Денісовою вони обговорили проблему звільнення українських рибалок, яких утримують в окупованому Криму, та повернення засуджених вироками українських судів до лютого 2014 року, які відбувають покарання на окупованих територіях.

"Ці громадяни, які засуджені за злочини, також є українськими громадянами. Українська сторона готова сприяти їх переміщенню, офіс уповноваженої готовий цим займатися, бо має відповідні звернення від родин і від самих засуджених", - зазначила політик.

Читайте також: Немає жодних сигналів із Москви щодо готовності звільнити Сущенка - Геращенко

Геращенко повідомила, що уже чотири рази в рамках мінської групи вона передавала представникам ОБСЄ відповідну інформацію і контакти офісу, але просувань у цьому питанні немає через штучні перепони з боку ОРДЛО.

На її думку, у питанні звільнення українських заручників чи пошуку зниклих безвісти не буде зрушень, допоки Москва "не дасть відмашки".

Саме тому з Денісовою були обговорені подальші кроки для привернення уваги міжнародної спільноти до стану справ з українськими заручниками і політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-