Нове в кримськотатарській гуманітаристиці — юні дослідники звітували перед МАН

Нове в кримськотатарській гуманітаристиці — юні дослідники звітували перед МАН

Фото
Укрінформ
Музичні інструменти кримських татар, народна хореографія, звичаї та кухня народу - усе це й багато що іншого входить до кола наукових інтересів учасників секції "Кримськотатарська гуманітаристика" Літньої школи Малої академії наук України.

У середу в Києві в арт-хабі Укрінформу учасники секції зустрілися з першим заступником міністра інформаційної політики України Еміне Джапаровою і радником міністра культури України Есмой Аджиєвою.

"Секцію "Кримськотатарська гуманітаристика" в МАН України було відкрито в грудні 2017 року. Вона об'єднує підлітків і молодь усієї України, незалежно від національності, з метою поглиблення знань і навичок у сфері кримськотатарської мови, культури, історії та мистецтва. Сьогодні ми зустрілися з дітьми, зокрема з тими, хто приїхав із Криму, аби дізнатися про те, чого вони досягли у своїх дослідженнях", - розповіла засновник секції "Кримськотатарська гуманітаристика" Аджиєва.

Тема наукових досліджень учасників МАН найрізноманітніша - від традицій і звичаїв кримських татар, історії кримськотатарської літератури, традиційної хореографії та музичних інструментів періоду Кримського ханства до традицій кримськотатарської кухні й створення інтер'єру в помешканнях кримських татар.

Джапарова розповіла юним науковцям, як їхнє навчання і власний внесок в кримськотатарську гуманітаристику може сприяти прогресу Криму, зміні долі народу та їхнього власного життя.

Читайте також: Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапують до Ростова-на-Дону

Вона побажала дослідникам досягти найбільших висот у вивченні обраних наукових тем, але при цьому не забувати покращувати знання кримськотатарської мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-