Фігурантів

Фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" етапують до Ростова-на-Дону

Укрінформ
Фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Узеїра і Теймура Абдуллаєвих, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова та Еміля Джемаденова найближчим часом перевезуть в СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Про це поінформував адвокат Еміль Курбедінов, повідомляє “Крим.Реалії”.

За словами Курбедінова, обвинувачені та їхні адвокати остаточно ознайомилися з матеріалами кримінальної справи. Незабаром її передадуть в Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону для розгляду по суті.

«Сімферопольські хлопці готуються на етап в Ростов, де почнеться процес у їхній справі. Ознайомлення з матеріалами справи закінчено. У звинувачення все та ж схема: ті ж експерти, таємна зйомка і засекречені свідки», – сказав Курбедінов.

Як повідомлялося, 10 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму продовжив арешт фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Теймуру Абдуллаєву, Емілю Джемаденову, Рустему Ісмаїлову, Узеїра Абдудлаєву на два місяці. Крім того, суд у Криму залишив під арештом ще одного фігуранта цієї «справи» – Айдера Саледінова.

Читайте також: Ростовський суд подовжив арешт фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір"

12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримали п'ятьох кримських татар, яких звинуватили в участі у забороненій в Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір»

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокати зазначають, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам. Міжнародне право забороняє вводити на окупованій території законодавство держави-окупанта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-