Ростовський суд подовжив арешт фігурантам справи

Ростовський суд подовжив арешт фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
Суд м. Ростова-на-Дону подовжив на три місяці арешт ялтинським фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" і прийнята ухвала повернути матеріали справи в "прокуратуру".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Суд у справі «Хізб ут-Тахрір» (ялтинська група) ухвалив повернути справу в прокуратуру. Утримання під вартою подовжено на три місяці до 28.11.2018", - повідомила "Кримська солідарність".

За її даними, після надання захистом доказів, суд вирішив повернути справу для зміни запобіжного заходу Інверу Бекірову з ч. 2 (організація терористичної діяльності - ред.) на ч. 1 (участь в діяльності терористичної організації - ред.) ст. 205.5 КК РФ.

Читайте також: Справа Хізб ут-Тахрір: у ростовському суді допитають останнього таємного свідка

Як повідомлялося, процес над шістьма фігурантами справи "Хізб ут-Тахрір" - Муслімом Алієвим, Вадимом Сируком, Емір-Усейном Куку, Рефатом Алімовим, Арсеном Джеппаровим і Інвером Бекіровим - почався 12 квітня. Проти них свідчив так званий таємний свідок із зміненим голосом, який стверджував, що "підсудні влаштували на території Криму шаріатський суд за участю прокурора і слідчого з них самих".

14 серпня були допитані останні свідки обвинувачення: оперативний співробітник ФСБ Кампанєйцев, який почав дану справу, "секретний свідок" Ібрагімов, - а також оголошено протокол свідчень свідка Старового І.В., який за даними прокурора, залишив територію Росії.

На думку адвоката Олександра Попкова, "людожерське обвинувачення" суду в терористичній діяльності і насильницькому захопленні влади (підсудним вимагають від 12 до 20 років позбавлення волі) складається зі свідчень російських силовиків, які не заслуговують довіри секретних свідків, "каламутних" аудіо- і відеозаписів і квазіекспертиз «кухонних» бесід. В оперативних і слідчих матеріалах, стверджує адвокат, присутні сліди монтажу, підтасовування і множинні процесуальні порушення.

Джеппаров, Алімов, Куку, Алієв, Бекіров і Сирук були затримані в Ялті в лютому-квітні 2016 року. Їх обвинуватили в причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір". Спочатку "суди" по ялтинській групі "Хізб ут-Тахрір" проходили на виїзних засіданнях в Сімферополі, потім арештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-