Справа Хізб ут-Тахрір: у ростовському суді допитають останнього таємного свідка

Справа Хізб ут-Тахрір: у ростовському суді допитають останнього таємного свідка

Укрінформ
У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону, де судять шістьох кримчан у так званій справі "Хізб ут-Тахрір", у вівторок допитають останнього таємного свідка.

Про це повідомляє правозахисна спільнота "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 14.08.2018, на 10.00 призначене засідання у Північно-Кавказькому окружному військовому суді у Ростові-на-Дону. Планується допит оперуповноваженого, який розпочав цю справу, а також останнього таємного свідка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що адвокати обвинувачуваних беруть участь у засіданні за допомогою відеозв'язку з військового суду в Сімферополі.

Читайте також: Трьом фігурантам "справи Хізб-ут-Тахрір" продовжили арешт до жовтня

Як повідомлялося, процес над шістьма фігурантами справи "Хізб ут-Тахрір" - Муслімом Алієвим, Вадимом Сіруком, Емір-Усеїном Куку, Рефатом Алімовим, Арсеном Джеппаровим та Інвером Бекіровим - розпочався 12 квітня. Проти них з "таємної кімнати" свідчив так званий таємний свідок, голос якого був змінений. Він стверджував, що "підсудні влаштували на території Криму шаріатський суд з участю прокурора і слідчого з них самих".

У лютому-квітні 2016 року в Ялті були затримані Джеппаров, Алімов, Куку, Алієв, Бекіров і Сірук. Їх звинуватили у причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір". Спочатку "суди" щодо ялтинської групи "Хізб ут-Тахрір" проходили на виїзних засіданнях в Сімферополі, потім заарештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-