"Суд" у Криму відхилив апеляцію на арешт блогера Мемедемінова

Укрінформ
В окупованому Криму "суд" залишив у силі рішення про продовження арешту кримськотатарському блогерові Наріману Мемедемінову, обвинуваченому в пропаганді тероризму.

Про це повідомляє журналіст Тарас Ибррагимов.

"Верховний суд Криму залишив цивільного журналіста Нарімана Мемедемінова у СІЗО до 15 жовтня", - повідомив Ібрагімов.

За його словами, засідання проходило в закритому режимі, слухачів пустили тільки на оголошення вироку. Самого Мемедемінова до суду не привезли, він брав участь у засіданні суду по відеозв'язку із СІЗО.

Як вважає кримськотатарський блогер, його й інших активістів "переслідують за національною і релігійною ознакою".

У своєму останньому слові він висловив вдячність усім небайдужим людям за підтримку, зазначивши, що часто отримує у СІЗО листи і передачі, повідомляє "Кримська солідарність".

Як повідомлялося, 22 березня в селі Холмівка Бахчисарайського району співробітники ФСБ провели обшук у кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова, після якого відвезли його у Сімферополь. 23 березня "Київський райсуд" м.Сімферополя заарештував Мемедемінова на два місяці. 14 травня кримського блогера вивезли із СІЗО для проведення психіатричної експертизи. За словами адвоката, цей факт свідчить про класифікацію цієї справи, як політичної.

Читайте також: Мемедемінова запроторили до психлікарні: Денісова вимагає у РФ пояснень

Міністерство закордонних справ України вимагає від окупаційної влади Криму звільнити активіста. Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму «порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, у тому числі за допомогою мережі Інтернет».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-