Шамшур прокоментував спроби французьких компаній обійти

Шамшур прокоментував спроби французьких компаній обійти "кримські" санкції

Укрінформ
Позиція Франції щодо анексії Криму Росією і збереження накладених на РФ санкцій до повного відновлення територіальної цілісності України залишається незмінною.

Про це заявив Надзвичайний та Повноважний посол України у Франції Олег Шамшур в інтерв'ю Укрінформу.

"Французька позиція щодо дій Росії в Криму, так само як позиція міжнародного співтовариства в цілому, абсолютно однозначна: Париж категорично засуджує порушення територіальної цілісності України і вимагає її відновлення. Незмінною є позиція і щодо санкцій - вони мають бути збережені до повного відновлення територіальної цілісності України", - сказав дипломат. 

У цьому контексті він нагадав, що у червні Франція підтримала рішення ЄС про продовження на наступні 12 місяців, до 23 червня 2019 року, санкцій проти РФ, запроваджених у зв'язку з незаконною анексією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. У липні Франція підтримала рішення про введення санкцій для шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Читайте також: Олег Шамшур, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Франції

Водночас Шамшур визнав, що певні французькі компанії намагаються продовжувати свою діяльність на Кримському півострові і шукають шляхи, як обійти європейські санкції. 

За його словами, посольство України відстежує такі випадки та оперативно на них реагує. 

"Виявлені факти офіційними дипломатичними каналами доводяться до МЗС Франції з вимогою вжити заходів до компаній, які своїми діями фактично порушують міжнародне законодавство у частині рішень та директив Ради ЄС, якими накладені санкції на РФ та Криму в результаті незаконної анексії останнього Росією", - поінформував посол. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-