Кримські проекти: Клімкін застеріг євробізнес від “слизького схилу”

Кримські проекти: Клімкін застеріг євробізнес від “слизького схилу”

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін привітав рішення Ради ЄС про запровадження санкцій щодо російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту в анексований Росією Крим, та застеріг європейський бізнес від участі у подібних проектах.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Вітаємо рішення Ради ЄС про санкції російських компаній, відповідальних за будівництво мосту в Керчі. Важливе застереження також для європейського бізнесу - не йти вниз по слизькому схилу", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський союз запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Зокрема, з 31 липня під європейськими санкціями перебувають АТ "Інститут Гіпробудміст-Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівельний завод "Затока", ТОВ "Будгазмонтаж – Міст" і вологодське АТ "ВАД".

Окрім того, під санкції потрапили дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ "Містотрест" і ТОВ "Будгазмонтаж", які раніше були включені до списку санкцій США.

У Краснодарському краю РФ 15 травня офіційно запустили автомобільний рух по мосту через Керченську протоку в окупований Росією Крим.

Раніше цього місяця Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до незаконного будівництва мосту.

Читайте також: ЄС ввів санкції проти російських компаній за будівництво Керченського мосту

Президент України Петро Порошенко назвав незаконне будівництво Керченського мосту черговим свідченням зневаги до міжнародного права з боку Кремля.

За словами секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександра Турчинова, будівництво Росією мосту через Керченську протоку в окупований Крим створило ряд серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовим з яких є загроза національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-